Van Valisi Münir Karaloğlu Basın Toplantısı

Van Valisi Münir Karaloğlu Basın Toplantısı

  Van’da meydana gelen depremlerden dolayı evlenemeyen nişanlı ve sözlü 100 çift, Van Valiliği ve Mehir Vakfı’nın ortaklaşa organize edeceği bir etkinlikle dünya evine giriyor. ‘Yüz Güldüren 100 Yeni Yuva’ sloganıyla çiftlere, Van Şehir Stadyumu´nda toplu nikah töreni düzenlenecek.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin katılacak. Ayrıca Mahmut Tuncer, Rojin, Selahattin Alpay, Hülya Bozkaya, Van Oturma Gecesi ekibi, Van halk oyunları ekibi ve mahalli sanatçıların sahne alacağı düğün töreni, kanal 7’de paket olarak yayınlanacak.

Van’da, Van Valiliği ve Mehir Vakfı tarafından düzenlenecek olan toplu nikah töreni için Van Valiliği Alipaşa Toplantı Salonu´nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Mehir Vakfı’nın, depremden sonra 100 depremzede çifti evlendirmek istediği talebini kendilerine ilettiğini hatırlatan Van Valisi Münir Karaloğlu, “Biz de memnuniyetle kabul ettik. Perşembe günü Mehir Vakfı´yla 100 yeni yuva kuruluyor. 100’ler gülüyor etkinliğini birlikte yapacağız. Biz çiftlerimizin 60 tanesini Van merkezden, 20 tanesini Erciş’ten ve kalan 20 çifti de 10 ilçeden tespit ettik. Toplamda 100 çiftimiz. Evlenmiş olacak.” dedi.

Etkinlik gününde, 100 çiftin resmi nikahının kıyılmasının çok zor olduğunu aktaran Karaloğlu, “Onun için biz resmi nikahları şimdiden kıydık. Biz sadece düğünlerini yapacağız. Ancak o gün sembolik nikah kıyacağız. Bu gençlerimizin ev eşyalarının tamamını Mehir Vakfı ve valiliğimiz karşıladı. Beyaz eşyalarını valilik olarak biz karşıladık. Onun dışında kalan 85 parça eşyayı Mehir Vakfı, kendi hayırseverleri aracılığıyla temin ederek bize gönderdi. Bu düğünden hemen sonra çiftlerimize teslim edeceğiz. Bunlar içerisinde gelinlikten damatlığa kadar, kaşık çataldan, buzdolabına, çamaşır makinesine kadar bir evin ihtiyacı olan yatağı, yorganına kadar her şeyi çiftlerimize vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplu nikah törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılacağını dile getiren Karaloğlu, o günkü programı şöyle özetledi: "O gün bu 100 çiftimizle beraber öğle yemeği yiyip, hatıra fotoğrafı çektirilecek. Sonra sembolik bir nikah kıyılarak herkese toplu ´Evet´ dedirtilecek. Daha sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın son dönemde uygulamaya koyduğu eşleri ölmüş, dul bayanlara maaş bağlandı. Van’ın genelinde 4 bin 96 dul hanıma da maaş bağlandı. Bunlara 2 ayda 500 TL maaş veriliyor. Bunlardan 100 tanesiyle beş çayı içip sohbet edecekler. Akşam saat 18.00’de Mahmut Tuncer’in kanal 7´de sunmuş olduğu Mahmut Tuncer Show’un hafta sonu yayınlanacak bölümü Van’daki bu etkinlikle çekilmiş olacak.”

Ayrıca, etkinliğe Mahmut Tuncer, Rojin, Selahattin Alpay, Hülya Bozkaya gibi önemli sanatçıların katılacağını aktaran Karaloğlu, Van Oturma Gecesi ekibi, Van halk oyunları ekibi ve mahalli sanatçıların sahne alacağı düğün töreni saat 18.00’de Şehir Stadyumu´nda düzenleneceğini ifade etti. Düzenlenecek etkinlik için şehrin 8 noktasından ücretsiz servis kaldırılacağını dile getiren Karaloğlu, bütün Vanlıları düğünü davet etti.