Van Vali Yardımcısı Mehir Vakfı´nı Ziyaret Etti

Van Vali Yardımcısı Mehir Vakfı´nı Ziyaret Etti

  Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir´i ziyaret etti.

Coşkun, ziyarette, Van´ın iki büyük depremle sarsıldığını söyledi.

Van´ın Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir deprem şekliyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"6 ay gibi kısa bir sürede artçılarla birlikte irili ufaklı 10 bin civarında deprem yaşandı. Tabii biz Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir toparlanma operasyonuna başladık ve şu an birçok şey normale dönüyor. Buna paralel olarak biz Van Valiliği olarak birçok aktivitelere imza atıyoruz. Bu yönüyle bakıldığında biz ili normalleştirme adına her türlü sosyal aktiviteye devam ediyoruz."

Van Valiliği olarak Mehir vakfı´yla birlikte 9 Haziran´da 100 kişiyi evlendireceklerini dile getiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Evlilik adına çalışmalarımız var. İnsanlarımız orada günlük hayatına devam ettiği için evlenmeleri gerekiyor ve biliyorsunuz ki ailede bir toplumu meydana getiren en küçük yapı taşı ve çok önemli bir görevi var. Güçlülüğü ve temellerinin sağlam yapısıyla Türk aile yapısı gerçekten bütün dünya çapında meşhur bir aile yapısına sahip."

Coşkun, Konya´da bulunmalarının sebebini Van´a yapılacak olan 400 kişilik bir okuma salonunun protokolünü imzalamak olduğunu belirtti.

Konya Valiliği´nin önderliğinde Konya´daki hayırsever iş adamları ve Büyükşehir Belediye Başkanının sağlayacağı 1 milyon 300 bin liralık hibe ile Van´daki toplantı salonuna katkı sağlayacaklarını anlatan Coşkun, "Biz de katkılarımızla bu projeyi tamamlamış olacağız" dedi.

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ise Van´da yapılacak düğün için başvuruların bittiğini, 540 çiftin içinden en ihtiyaçlı olan 100 çifti araştırmalar neticesinde seçtiklerini belirtti.