MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI PROF. DR. SAFFET KÖSE´NİN 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ

MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI PROF. DR. SAFFET KÖSE´NİN 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ

  Dünya Müslümanlarına karşı sorumluluğumuz var

X- Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, “Kurulduğumuz günden bu yana yerelde Konya’dan başlayıp ülkemizin birçok şehrinde gençlerin mutlu yuva kurmasına katkı sağladık. Geldiğimiz noktada dünya Müslümanlarının huzuru için aileyi anlatıp teşvik ediyor, aile yapısının güçlenmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Devletimizin vizyonu ve misyonu neyse, vakfımızın vizyonu ve misyonu da odur” dedi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı 2014 yılında da 500’den fazla çiftin evlenmesine katkı sağlayarak gerçekleştirdiği toplu ve bireysel düğünlere yenilerini eklerken, ülke içinde ve dışında yardıma muhtaç olan insanlara yardım elini uzatmaya devam etti.
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın başarılı çalışmaları İslam ülkelerinin hemen hepsinde örnek olarak benimsenirken, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin Yemen ve Kazakistan’da gerçekleştirdiği toplantılara Konya Merkezli Mehir Vakfı da özel olarak davet edilerek ülkemizin temsili sağlandı.
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse ile Mehir Vakfı’nı, 2014 yılını ve 2015 yılı projelerini konuştuk.
MUTLU AİLE ÖNEMLİ
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın kurulduğu günden bu yana ‘Herkese İş, Herkese Aş, Herkese Eş’ sloganını ilke edindiğini hatırlatan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Köse, “Huzurlu toplumun huzurlu bireylerden, huzurlu bireylerin de huzurlu aileden oluşacağı gerçeğini unutmamak gerek. Bu bilinçle yola çıkarak kurulan vakfımız, maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün programlarını ertelemek zorunda kalan binlerce çiftimize 100’ün üzerinde eşyayı temin ederek evlenmelerine katkı sağlamıştır” dedi.
2014 BAŞARILI GEÇTİ
2014 yılında da vakıf çalışmalarının yalnızca evlilik ile sınırlı kalmadığına dikkat Çeken Köse, “Her ne kadar Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ismiyle faaliyet göstersek de biz yalnızca evlilik ile faaliyetlerimizi sınırlı tutmamaya çalışıyoruz. 2014 yılında Konya il ve ilçelerinde 280 çiftin evlilik yapmasına katkı sağladık. Ülke içerisinde İzmir’de 20, Hatay Reyhanlı’da 90 ve Ağrı’da 95 çiftin düğünlerinde ev eşyaları ve düğün kıyafetlerinin teminini sağladık. Yurt dışında Karadağ Rojaya’da 20 çiftin toplu düğün merasimlerini gerçekleştirdik. Bağışçılarımızın katkılarıyla 2014 yılında toplamda 515 aile kurulmasına vesile olduk.
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak yalnızca toplumun temel yapı taşı olan ailenin kurulmasına değil, aynı zamanda yaşatılmasına yönelik çalışmalar da yürüttük. Maddi imkansızlıkların olduğu yerde huzurun tesis edilemeyeceği düşüncesiyle Konya’nın Ereğli, Karapınar, Derbent, Ilgın, Beyşehir ve Akşehir ilçeleriyle, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde toplam 70 bin parça ev eşyasının dağıtımını gerçekleştirdik. Yeni eşyanın yeni heyecanlar ortaya çıkartacağı düşüncesiyle çeşitli bölgelerde binlerce çiftimizin mutluluğunun artmasına vesile olduk” dedi.
MAZLUMUN YANINDAYIZ
Dünya Müslümanları huzur bulmadığı sürece Türk insanının mutlu olamayacağı kültürünün bizim tarihten gelen en önemli mirasımız olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Köse, “ Türk toplumunun tarihten gelen en önemli miraslarından birisi dünya Müslümanları üzerindeki etki ve etkinliğidir. Bu nedenle dünya Müslümanları huzur bulmadığı sürece Türk insanı olarak bizler evlerimizde mutluluğu yakalayamamaktayız. Bu bilinçle hareket ederek Telafer’de yaşayan Türkmen kardeşlerimize Türk Kızılayı ile birlikte 11 tır yardım malzemesi ulaştırdık. Bosna’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye 1 tır dolusu eşya yardımında bulunduk. Ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için sayısı on binleri bulan farklı eşyanın teminini sağladık. Dünya Müslümanlarının huzur ve mutluluğu yakalaması doğrultusunda devletimizin son yıllarda ortaya koyduğu vizyon ve misyon, vakfımızın kuruluşundan bu yana ilke edindiği vizyon ve misyon ile örtüşmektedir” dedi.
YAYINLARI ÖNEMSİYORUZ
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse aile ve İslam’a yönelik bilgilendirme yayınlarını önemsediklerini vurgulayarak, “Aileyi kurmak kadar yaşatmak da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ailenin devamını sağlamak, huzur ve refahını artırmak adına hazırlanan yayınlara büyük önem veriyoruz. 2014 yılı içerisinde basım ve giderleri vakıf bütçemiz içerisinde yer almayan ancak bağışçılarımızın bireysel katkılarıyla karşılanan, İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi’nin 21, 22, 23 ve 24. sayılarının baskı ve dağıtımını sağladık. Yine tarafımızca kaleme alınan ve 45 bin adet basım ve dağıtımı sağlanan vakfımız yayınlarının on üçüncüsü olarak ‘Genetiğiyle Oynanmış Kavramlar ve Aile Medeniyetinin Sonu’ isimli kitabımızı okuyucularla buluşturduk. İnşallah 2015 yılında da bu tür yayınlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
DÜNYAYA AÇILDIK
Vakfın kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmaların tüm İslam ülkelerinde takdir ve övgüyle takip edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Köse, “ Bizim amacımız her hangi bir siyasi ve maddi beklenti olmaksızın dünya Müslümanlarına hizmet edip, huzur ve mutlulukta pay sahibi olabilmektir. Temelinde bu düşüncenin yer almasından dolayı vakfımızın saygınlığı artmış, yönetimimize duyulan güvenle toplumun her kesiminden bağışçılarımız oluşmuştur. Vakfımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları toplantısına davet edilmiş ve kurucu Başkanımız Mustafa Özdemir ile toplantıda temsil edilmiştir. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından Yemen ve Kazakistan’da gerçekleştirilen toplantılara özel olarak davet edilmemiz, İzmir’de gerçekleştirilen ve dönemin Başbakanının da katıldığı Balkan Buluşmaları’nda temsil hakkı almamız, bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Aile Şurası’nda Komite Üyesi olarak görevlendirilmemiz bu başarılı çalışmaların yansımasıdır” dedi
DURMAK YOK
Yapılan başarılı çalışmaların takdir edilmesinin kendilerini daha çok çalışmaya zorladığına da dikkat çeken Prof. Dr. Köse, “2015 yılında düğünlerimize devam edeceğiz. Şu ana kadar toplu düğün olarak Mardin ilinin Artuklu ilçesinde kaymakamlık ve belediye ile işbirliği içerisinde 100 çiftimizin düğününü Mayıs ayı içinde gerçekleştireceğiz. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Karadağ Rojaya’da 25 çiftimizin daha düğününü yapacağız. Bu yıl ilk kez Kırım’da 25 çiftimizin toplu düğünlerini gerçekleştireceğiz. 2015 yılında da yaklaşık 500 çiftimizin yuva kurmasında öncülük etmek niyetindeyiz. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde Konya merkez ve ilçeleri başta olmak üzere özellikle Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı Hatay ve Gaziantep illerimizde gıda, kıyafet ve eşya yardımı organizasyonları gerçekleştireceğiz” dedi.