Mehir Vakfı´ndan 31 iİçede Program

Mehir Vakfı´ndan 31 iİçede Program

  Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, kuruldukları günden itibaren vakıf olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetleri anlattı. Özdemir, Van ve Tunceli’de yapılacak toplu düğünler için 19 bine yakın eşya yardımı yapıldığını söyledi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı bu haftaki mütevelli heyeti toplantısında Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, ASKON Konya Şube Bakanı Yakup Yıldırım, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rasim Atalay, Konya Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Önder Çiftçi, Konya Postası Gazetesi Köşe Yazarı Erol Sunat’ı ağırladı. Akşam yemeğinden sonra başlayan toplantı katılımcıların tanışma faslı ile başladı. Kuruldukları günden itibaren vakıf olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetleri anlatan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, “Bugüne kadar Allah’a şükürler olsun birçok insanımızın evlenmesine vesile olduk. Bu bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bundan sonra da bize başvuranların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz. Van ve Tunceli’de toplu düğünlerimiz olacak. Her hafta düzenlediğimiz bu toplantılarımız sayesinde vakfımızı Konya’ya ve Konya protokolüne anlatma fırsatı bulduk. Bu toplantıları düzenlememizin ikinci amacı ise mütevelli heyetimizi Konya protokolü ile tanıştırmaktı. Bu vesileyle de bu amacımızı gerçekleştirdik. Bu bizim için büyük bir mutluluk. 1995 yılında çıktığımız bu yolda 1996 yılında şu anki ismimizi resmi olarak aldık. İhtiyaç sahibi 18-40 yaş arası 2 asgari ücretin altında gelire sahip olan gençlerimize evlenmeleri konusunda yardım ediyoruz. Bu hizmeti şükürler olsun bugüne kadar en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve bundan sonra da aynı şekilde yapmaya hatta daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Kendimizi insanlara anlatabilmek için çeşitli sempozyumlar, paneller düzenledik. Mütevelli heyetimizde bulunan değerli hocalarımızla birlikte ülkemizin farklı yerlerinde derdimizi ve amacımızı anlattık. Hocalarımız da evliliğin öncesi, sonrası ile ilgili eğitim seminerlerine katılıyor. Hocalarımıza davet geliyor” dedi.


31 İLÇE 174 BELDEDE PROGRAMLAR DÜZENLEYECEĞİZ

Vakıf olarak düzenleyecekleri programlardan ve düğün organizasyonlarını anlatan Özdemir, “İl Genel Meclisi ile bir protokol imzalayacağız. Bu protokole göre Konya’mızın 31 ilçesinde ve 174 beldesinde çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Bu programlar ile evliliği, aileyi ve önemini anlatacağız. Umuyorum çok verimli geçecek programlarımız. Van’da gerçekleştireceğimiz toplu düğünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin himayesine aldı. Van’daki düğünümüzü Van Valiliği, Van Belediyesi işbirliği ile düzenleyeceğiz. Şu ana kadar 19 binin üzerinde eşya yardımı gönderdik. 30 Haziran’da da Tunceli’de bir düğünümüz olacak. Bu düğünümüzü de Tunceli Valiliği, Tunceli İl Müftülüğü, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, Tunceli Cem Evi işbirliği ile düzenleyeceğiz. Tunceli’de de 50 çiftimizi evlendirmeyi hedefliyoruz. Buralarda düzenleyeceğimiz düğünlerimize ünlü isimler de konuk olacak. Mahmut Tuncer, Rojin, Fatih Kısaparmak ve Şebnem Kısaparmak gibi isimler düğünlerimizde genç çiftlerimiz ve misafirlerimiz için sevilen parçalarını seslendirecek” diye konuştu.


BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ

Programda konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş ve Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Mehir Vakfı’nın çalışmalarını takdir ettiklerini söyleyerek, başarılarının devamını dilediler. Konya ve Türkiye açısından Mehir Vakfı’nın önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çeken Aktaş, “Mehir Vakfı’nı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Çünkü takdire şayan işlere imza atıyorlar” dedi. Mehir Vakfı’nın gerçekleştirdiği icraatlar nedeniyle gururlandıklarını belirten Altuntaş ise, “Güzel işler yapanları görmek insanları şevklendirir. Bu nedenle de Mehir Vakfı bizleri her daim şevklendiren, isteğimizi kabartan hayırlı işlere imza atıyor. Bu da bizleri sevindiriyor” diye kaydetti.