KARADAĞ/ROJAYE´DE 25 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜNÜ YAPILDI

KARADAĞ/ROJAYE´DE 25 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜNÜ YAPILDI

  Mehir Vakfı Karadağ’da düğün yaptı

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Karadağ İslam Birliği, Karadağ Rozaje’de muhteşem bir düğün organizasyonuna imza attı. 25 çiftin dünya evine girdiği düğünde, Türkiye’den hayırseverlerin hediyeleri gelin ve damatlara takdim edildi

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Karadağ İslam Birliği organizesinde Karadağ’ın Rozaje şehrinde gerçekleşen düğün töreninde, 25 çiftin düğünü yapıldı. Rozaje Kuturu Centar’daki düğün törenine Konya’dan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti’nden Süreyya Gezginci, İsmail Hakkı Su, Mustafa Oflaz ile misafir olarak Anadolu Ereğli Güçbirliği Derneği Onursal Başkanı Hızır Doğru ve TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu katıldı. Karadağ İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Rıfat Feyzic, Rozaje Belediye Başkanı Eyüp Nurkoviç, Rozaje Başimamı Reyhan Hot, Zekât Vakfı Başkanı Sadmir Haciyic’in ev sahipliği yaptığı organizasyonda Rozaje Sultan Mehmet Fatih İmam Hatip Lisesi Korosu da muhteşem bir konser verdi. Rozaje Sultan Mehmet Fatih İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Kaçar’ın Kur’an tilavetinin ardından kürsüye ilk olarak çıkarak bir selamlama konuşması yapan Hızır Doğru, Konya’nın ve Türkiye’nin selamını Karadağ’a iletmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğru, “Mehir Vakfı’nın organizasyonuyla aranızdan olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sizlere Türkiye Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu Hocamızın memleketi Konya’dan selamlar getirdim. Burada salona baktığımda annemi, kardeşlerimi görüyorum. Meryem’e baktığımda kendi kızım Eslem Nur’u görüyorum. 100 yıl sonra sizlerle bizleri buluşturan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bu organizasyon sebebiyle bir Türk vatandaşı olarak daha çok çalışmaya söz veriyorum” şeklinde konuştu.

SÜREYYA GEZGİNCİ: SİZ ÇAĞIRIN BİZ GELELİM
Daha sonra mikrofona gelen Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Süreyya Gezginci, konuşmasına selam ve besmele ile başlayarak “Bizler Mehir Vakfı olarak 19 yılda 11 bin çifti evlendirdik. Burada da bugün sizlerden 25 çiftin düğününü yapıyoruz. Bizleri bu görev için Karadağ’a gönderen Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’e, Dışişleri Bakanlığımıza, Karadağ’daki yetkililere, buraya gelemeyen fakat bu organizasyonun yürütülmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Sayın Başkanımız Mustafa Özdemir Bey’e ve vakfımıza desteklerini esirgemeyen Türkiye’de ve Konya’da bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, çiftlerimize ömür boyu mutluluk diliyorum. Allah bu hizmetlerin devamını bizlere bugünden sonra da nasip eder inşallah. Sizler çağırın, biz hep gelelim” dedi.

RIFAT FEYZİC: TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Karadağ İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Rıfat Feyzic ise konuşmasında Türkiye’ye, Konya’ya ve özellikle Mehir Vakfı’na çok müteşekkir olduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilgi ve desteğini her zaman yanlarında gördüklerini anlatan Rıfat Feyzic, “Türkiye sadece bizimle değil, diğer bazı Müslüman ülkelerin daha yakın olduğu halde çok fazla alaka göstermediği Somali gibi ülkelere de yardımlar ulaştırıyor. Biz Türkiye’ye Mehir Vakfı nezdinde teşekkür ediyoruz. Özellikle Konya’ya selamlarımızı iletiyoruz; çünkü Konya yardımlaşma gibi İslam’ın emrettiği pek çok konuda İstanbul’la yarışıyor. Bu anlamlı düğün organizasyonuna emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından program Rozaje Sultan Mehmet Fatih İmam Hatip Lisesi konseri, okunan dua ve hediyelerin takdimi ile sona erdi.