KARADAĞ-ROJAYE 50 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜNÜ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

KARADAĞ-ROJAYE 50 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜNÜ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

 
Konu:Karadağ-Rojaye 50 çiftin toplu düğünü hakkında. Tarih: 06.10.2016
Değerli basın mensupları, hoş geldiniz.
Karadağ, 2006 yılında bağımsızlığına kavuşan ve nüfusunun büyük kısmı Sırp olan bir Balkan ülkesidir. Fakat özellikle Rojaye bölgesinde 22.000 Boşnak kardeşimiz yaşamaktadır. Uzun süre zulüm altında kalmış olmanın verdiği yokluk en çok müslüman bölgelerini vurmuştur. Bu bölgelerin başında da Rojaye gelmektedir. TİKA sayesinde balkanlardaki Müslüman kardeşlerimize her vesile ile varlık ve desteğini hissettiren devletimizin yardımcısı olmaya devam ediyoruz. Bu misyon ile Karadağ Rojaye bölgesinde 50 ihtiyaç sahibi Müslüman gencin evliliğine yardım maksadıyla tekrar huzurunuza çıktık.
Birçok insan için diğer insanlardan bir şeyler istemek zor bir durum olabilir. Ama biz kurulduğumuz günden beri şunu gördük ki, Allah (CC) yolunda Resulullah (SAV) izinde yürümeyi kendine amaç edinmiş gönül dostlarımız için evlilik sünnetinin yerine gelmesine vesile olabilme düşüncesinin verdiği sevinç ve huzur her türlü zorluğu aşmamızı sağlıyor. Hatta yardım için kapısını çaldığımız insanlarımızın “Allah sizden razı olsun ki böyle bir hayra bizi ortak ediyorsunuz” duaları bize en çok cesaret veren temel motivasyonumuzdur.
Bizim kardeşlerimizden dileğimiz; imkanı olanın elindekiyle, imkanı olmayanın duasıyla bu hayırlara destek olmasıdır. Bu evlilikler çoğalsın ki mahşerde peygamberimiz ümmetinin çokluğuyla övünsün. Belki “bunu sağlayacak gücümüz yok ama en azından safımız belli olsun” diyenleri bu hayra ortak olmaya davet ediyoruz.
Başlattığımız bu toplu düğün programı kapsamında; mobilya, ev tekstili, giyim, züccaciye gibi ayni ve nakdi yardımlar kabul edilecektir.
Siz değerli basın mensuplarına da çağrımıza icabet ettiğiniz ve bu hayır işlerinin halkımıza duyurularak toplanan yardımların artmasına vesile olduğunuz için ayrıca gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.
Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz için;
İrtibat : (0332) 236 14 60
Adres: Musalla Bağları Mah. Sarnıç Sk. No:2 Selçuklu/KONYA
İBAN: TR15 0020 6000 8001 6584 5200 01 Türkiye Finans Büsan SAN. Şb.
Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Aygül ERDEM
MEHİR VAKFI
Genel Müdürü