IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI -2-

IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI -2-

  Mehir Vakfı tarafından ikinci kez başlatılan kampanya dahilinde Irak-Telafer şehrinde yaşayan savaş mağduru soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere hazırlanan ve 3 tırdan oluşan yardım malzemeleri düzenlenen törenle uğurlandı.

Vakıf Müdürü Öner Çırak´ın vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısı konuşma metni aşağıdadır.

Değerli basın mensupları;
Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor ve katılımınız için teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının Konya’mıza, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Türk Kızılay’ı, Mehir vakfı ve Genç Mehir derneği işbirliği ile başlattığımız yardım kampanyamızda. Birinci parti sevkiyatı 2 (iki) tırdan oluşan ve ramazan ayının ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz Irak-Telafer ayni yardım kampanyamıza, Konya halkımız sergilemiş olduğu dayanışma kültürü ve yoğun katılımı neticesinde, kısa bir zaman zarfında 3 (üç) tırdan oluşan ayni yardım malzemelerinin temininde bizlere büyük destek vermiştir.
Ayrıca hazırlanan malzemelerin sevkiyatında, proje ortağımız olan Türk Kızılay’ına bizlere vermiş olduğu desteklerden ötürü sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Değerli basın mensupları;
Irak’ın ve Ortadoğu’nun en büyük ilçesi Telafer’de yaşayan Türkmen kardeşlerimizin, ülkede yaşanan iç savaş neticesinde en fazla zarar gören taraf olması bizleri derinden yaralamıştır. Geçmişimizden gelen ve bu coğrafyada bizlere biçilen büyük rolün gereği olarak, zulüm altında kalan soydaşlarımıza yardım elimizi uzatmayı üzerimize bir borç olarak görmekte ve bu minval üzere çalışmalarımıza ağırlık vermekteyiz.
Değerli basın mensupları;
Sizlerin huzurunda uğurlayacağımız tırların muhtevasından kısaca bahsedecek olursak. 1.tırda 1’er litrelik ve toplamda 25 tondan oluşan uzun ömürlü süt. 2. tırda 8 bin paketten oluşan çocuk bezi ve 16 bin hijyenik ürün. 3. Tırımızda ise 11 kalem ve toplamda 2813 parçadan oluşan züccaciye, ev tekstili, kıyafet ve ayakkabı bulunmaktadır.
Bu malzemelerin temininde bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ediyoruz.


Öner ÇIRAK
Vakıf Müdürü