´´AFRİKA´DA KUR´AN KARDEŞLİĞİ -2-´´ PROJEMİZİN BASIN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞ

´´AFRİKA´DA KUR´AN KARDEŞLİĞİ -2-´´ PROJEMİZİN BASIN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞ

 
Konu: ‘’Afrika’da Kur’an Kardeşliği -2- ’’ Projemiz Hk. Tarih: 29.05.2018

Değerli Basın Mensupları;
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, TürkKızılayı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Mehir Vakfımızın işbirliği ile başlatmış olduğumuz ‘’Afrika’da Kur’an Kardeşliği’’ projemizin ikincisini duyuracağımız basın toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

Afrika’da bulunan mevcut okulların misyoner tutumları ve sömürgecilere karşı vermiş oldukları tepkiler sebebi ile Afrikalı kardeşlerimiz kendi eğitim sistemlerini geliştirmişlerdir. Çocuklar sabahları medrese dersine, öğleyin okullarına gidiyor, akşam ise tekrar medreseye gelip eğitimlerine devam ediyorlar.

Ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz minik ellerin kalem defter tutmasına izin vermemektedir. Çocuklarımız olmayan defter ve kalemler yerine tahta levhalar üzerine kömürle yazı yazmak zorunda kalıyorlar.

Hiçbir şekilde defter ve kalem kullanmadan sadece ve sadece öğretmenlerin söyleyerek çocuklarında tekrar ederek öğrenmesi ve ezberlemesi yöntemine dayanan şifahi eğitim sistemi, imkânsızlıklardan ve yoksulluktan dolayı Afrika ülkelerinde vazgeçilmez bir yöntem haline gelmiştir.

‘Luh’ adı verilen tahta levhalar yaşanan bu zorlukların nasıl aşıldığına dair güzel bir örnektir. Luh üzerine yazılan her bilgi ve ayet ezberleninceye kadar silinmeden bekletilir, ezberleme tamamlanınca levha silinir ve yeni dersler levhaya yazılır. Öğrencilerin ezber yapacağı Kur’an-ı Kerim olmadığından bu yöntem halk tarafından geliştirilmiştir.

Müslüman Afrikalı kardeşlerimiz karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen çocuklarının eğitimine önem vermiştir. Neredeyse her aileden bir hafızın yetiştiği bu ülkelerde eğitim için örnek bir mücadele sergilenmektedir.

Değerli Basın Mensupları;
‘’Afrika’da Kur’an Kardeşliği ‘’ adı altında yapmış olduğumuz projemizin ilkinde hayırseverlerimizin destekleriyle 21.500 Afrikalı çocuğumuza Kur’an-ı Kerimlerimizi ulaştırdık. ‘’ Afrika’da Kur’an Kardeşliği -2- ‘’ projemizde ise 40.000 Afrikalı çocuğumuza umut olmak, eğitimini kolaylaştırmak, kardeşlik köprüsü oluşturmak istiyoruz.

1 adet Kur’an-ı Kerim fiyatı KDV dâhil 15,00 TL’dir.
1 adet Elifba fiyatı KDV dâhil 2,00 TL’dir.
Göndereceğimiz Kur’an-ı Kerim’ler ve Elifba’lar Somali, Sudan, Yemen, Gana, Kenya ve Fildişi başta olmak üzere 16 ülkede proje ortaklarımız TürkKızılayı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından dağıtılacaktır.
İkincisini gerçekleştireceğimiz ‘’Afrika’da Kur’an Kardeşliği’’ projemize en üst düzeyde desteklerinizi bekler, çalışma hayatınızda başarılar dileriz.
Türkiye Finans Katılım Bankası
TL: IBAN NO: TR15 0020 6000 8001 6584 5200 01 - Hesap No: 1658452 - 1

Vakıfbank
TL : IBAN NO: TR28 0001 5001 5800 7286 3484 38 - Hesap No: 00158007286348438


Aygül ERDEM
Mehir Vakfı Genel Müdürü