2.ULUSLARARASI STK FUARI BASIN TOPLANTISI

2.ULUSLARARASI STK FUARI BASIN TOPLANTISI

 
Değerli Basın Mensupları;
Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.
İslam Dünyası STK’ları Birliği (İDSB) ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) tarafından düzenlediğimiz 2. Uluslararası STK Fuarı; 9-10 Aralık 2017 tarihinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı fuar alanında icra edilecektir.
Çok değerli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı, AA gibi hariciyenin önemli aktörlerinin de yer alacağı Uluslararası STK Fuarı’na İslam İşbirliği Teşkilatı, Körfez ülkeleri insani yardım kuruluşları gibi uluslararası pek çok paydaşlar da katılacaklardır.

İslam dini inançta ve amelde birliğe büyük önem vermektedir. Bunun içindir ki inanç alanında Allah’ın birliği ilkesi getirdiği gibi, ibadet alanında da haç ve namaz gibi insanları bir araya toplayarak Müslümanların birliğini sağlayacak ibadetler koymuş, ameli tedbirler almıştır.

İslam Coğrafyamızın zor günler yaşadığı bugünlerde ‘’2.Uluslararası STK Fuarımız’’ ayrı bir önem arz etmektedir.

İslam dünyamızın göz bebeği olan ’’KUDÜS’’ bizim ortak davamızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin de ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir. İslam’ın ilk kıblesi ve 3. en kutsal mescidi olan Harem-i Şerif’inde yer aldığı Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından çok büyük önem teşkil etmektedir. Bu sebepledir ki Mehir Vakfı olarak ABD yöneticilerinin almış olduğu kararı şiddetle kınıyor ve bu kararı yok sayıyoruz.


Değerli Basın Mensupları;

Fuarımızda 63 farklı ülkeden yaklaşık 150 seçkin kuruluş arasında bir tanışma, sinerji ve etkileşim oluşturmayı ve nitelikli bir işbirliğini hedeflemekteyiz.
Katılımcılarımız fuar boyunca stantlarında kendi faaliyetlerini ve projelerini gerek katılımcı gerek STK´lar ve gerekse fuar ziyaretçileriyle paylaşacaklardır.
Aynı zamanda değişik ülke, bölge ve sektörel konularda düzenlenecek çalıştaylarla da bilgi birikimlerimizi, kurumsal tecrübelerimizi diğer ülkelerdeki kardeş STK’lar ile paylaşacak ve benzer amaçlı diğer STK´ların faaliyetlerinden de birinci elden bilgi sahibi olacağız.
Yine önemli bir etkinlik olarak sahasında uzman kişilerin sunumuyla coğrafyamızın Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Yemen, Mısır gibi bölgelerindeki gelişmelerin değerlendirileceği panellerde ayrıca mikro-finans, insani yardım, sivil toplumda kaynak geliştirme, Türkiye eğitim bursları gibi sivil toplumu ilgilendiren değişik konular ele alınacaktır.
Halka açık olarak ikincisi düzenlenen bu etkinliğin İslam dünyasının hemen her tarafından sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla STK´lar arasında sürdürülebilir bir işbirliğine ciddi katkı sağlamasını hedeflemekteyiz.
Mehir Vakfı olarak ‘’2.Uluslararası STK Fuarı’’nda 96 No’lu standımıza teşrifleriniz bizi onurlandıracaktır. Tüm gönüldaşlarımızı bekliyoruz.



Aygül ERDEM
Mehir Vakfı Genel Müdürü