HATAY İLİ-REYHANLI İLÇESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ YARDIM ARACI UĞURLAMA PROGRAMI

HATAY İLİ-REYHANLI İLÇESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ YARDIM ARACI UĞURLAMA PROGRAMI

  Mehir Vakfı tarafından Hatay ili-Reyhanlı ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım tırı düzenlenen törenle ilçeye uğurlandı.

Vakıf Müdürü Öner Çırak´ın vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısı konuşma metni aşağıdadır.

Değerli basın mensupları;

Kurulduğu günden beri, sürekli ivmesini artırmak suretiyle, her yıl yüzlerce çiftin evlenmesine katkı sağlayan vakfımızın, çok önemli bir faaliyet zincirinin yeni bir halkasını daha icra etmek üzere buraya toplanmış bulunmaktayız. Teşriflerinizden dolayı hepinize “hoş geldiniz” diyor ve vakfımız adına şükranlarımızı sunuyorum.

Bizce en tabii ve fıtrî bir insan hakkı olması yanında, sünnet hükmünde olan, “Paylaşma Hukukunu” sırf maddi imkânsızlık nedeniyle elde edemeyen insanlarımıza, bu hakkın teslimine katkıda bulunmak, insanî, vicdani, ictimaî ve dinî bir sorumluluk olduğu kadar, ulvî bir şerefin gerekliliğini de yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu sorumluluğun yerine getirilmesine katkıda bulunanlar, mutlaka bu ulvî şerefin sahibi ve ortağıdırlar.


Hepinizin malumu olduğu üzere bu sosyal problemin nicelik yönünden çok büyük olması, çözümü için de daha çok hayırseverimizin proje ve icraatlarımızdan haberdar olup imkânları dâhilinde bizi desteklemesini ümit ederek, faaliyetlerimizi siz kıymetli basın mensupları ile paylaşıyoruz. Bugüne kadar olan desteklerinizden dolayı, ayrıca bir kere daha teşekkür ediyoruz.

Medyamızın değerli üyeleri;

Bugün burada Hatay ili Reyhanlı ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere hazırlanan 39 çeşit ve toplamda 5798 parçadan oluşan ayni yardım malzemelerini uğurlamak ve orada yaşayan kardeşlerimize Konya’da ümmet bilincini taşıyan hayırsever kardeşlerinden selamlar götürmek için toplanmış bulunmaktayız.

Bizlere bu malzemelerin temininde yardımcı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum..