Van´da 100 Çifte Toplu Nikah Töreni Yapıldı

Van´da 100 Çifte Toplu Nikah Töreni Yapıldı

  Van´da meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri ertelenen ve geliri olmayan 100 depremzede çifte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği ve Mehir Vakfı´nın organizasyonuyla toplu nikah töreni yapıldı.

100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor" toplu nikahı Merit Şahmaran Otel’de yapıldı. Nikah törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Orhan, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer, Atay Uslu, Nurullah Ertaş, Murat Uzunparmak, Zafer Coşkun ve davetliler katıldı. Bayan Erdoğan, otele giriş yaptıktan sonra havuzbaşında yemek yiyen çiftlerin masalarını tek tek dolaşarak, mutluluklar dileyerek birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından evlenecek 100 çifti temsilen Ümmügülsüm Türk ile Hakim Kiye çiftinin nikahı kıyıldı. Gelinin nikah şahitliğini Vali Münir Karaloğlu ile Mustafa Özdemir, damadın nikah şahitliğini ise Emine Erdoğan ve Bakan Şahin yaptı.


EMİNE ERDOĞAN´DAN 3 ÇOCUK TAVSİYESİ

Törende, Van Belediye Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Melik Çetin´in, ´Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" yönündeki sorusuna, nikah törenine katılan 100 çift hep birlikte ´evet´ cevabı verdi. Nikah işlemlerinin ardından geline evlilik cüzdanını veren Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan´ın tavsiyesini hatırlatarak "Ben de en az 3 çocuk yapmanızı tavsiye ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Bir yastıkta kocayın." dileklerinde bulundu. Müftü Nimetullah Arvas´ın okuduğu duanın ardından Van Gölü sahilinde 100 çiftle hatıra fotoğrafı çektiren Emine Erdoğan ve Bakan Şahin, çiftlere birer Cumhuriyet altını hediye etti. Bazı gelinlerin sevinçten gözyaşlarına hakim olamadığı nikah merasiminde, gelin ve damatlar kendilerine böyle bir imkan sunan yetkililere teşekkür etti.


“GENÇLERİN EVLENMESİNDE MEHİR VAKFI VE MİLLETVEKİLİ İLHAN YERLİKAYA’NIN BÜYÜK EMEKLERİ VAR”

“Şimdi sizinle beraberiz. Değerli gençler bir müddet önce Konya’dan Mehir Vakfı Başkanımız Mustafa beyle, Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya bizi arayıp “Sayın valim biz Van’da 100 depremzede gencimizi evlendirmek istiyoruz. Depremden önce nişanlanmış sözlenmiş ama depremin fayları aralarına girmiş düğünleri gecikmiş 100 gencimizi evlendirmek istiyoruz. Bunun nasıl olduğunu sorduğumda ‘Sayın Valim siz merak etmeyin gençlerimizi tepeden tırnağa, gelinliğinden damatlığına, ev eşyasında, kaşığından çatalına kadar biz getireceğiz.

Konyalılar getirecek yeter ki siz bize eşlik edin” dediler. Bugün Van’ı hiç görmemiş Van ile hiçbir şekilde bağı olmayan birçok Konyalının, Kayserilinin, Maraşlının, İstanbullunun bu düğünde katkıları var. Ben başta Mehir Vakfı olmak üzere katkısı olan bütün işadamlarına sizlerin adına teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Değerli gençler; inşallah bundan sonraki hayatınız kedersiz, meşakkatsiz olur. Artık bir daha deprem felaketi yaşamasınız diye de temenni ediyorum. Allah size bol çocuk, bol torun versin diyorum”.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir’in yaptığı konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, 100 çiftin evlendirilmesinde katkısı olanlara plaket verdi. Programda ‘Vanlıyım, şanlıyım’ türküsü ile sahne alan Mahmut Tuncer’in ardından Selahattin Alpay ve Rojin’in seslendirdikleri şarkı ve türkülerle davetlilere keyifli dakikalar yaşattı. Sanatçıların söylediği türkülere davetliler gelin-damatlarla birlikte saha içinde halay çekti. Programın sonuna doğru aniden bastıran yağış sebebiyle program sona erdi. Yağışa rağmen gelin ve damatlar mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttu.