Tunceli´de 40 Çifte Toplu Nikah Töreni Yapıldı

Tunceli´de 40 Çifte Toplu Nikah Töreni Yapıldı

  Valiliğimizin himayelerinde Tunceli Üniversitesi, İl Müftülüğü, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği, Konya Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen "Ömür Boyu Mutluluk Projesi" kapsamında Tunceli’de 40 çiftin toplu nikah töreni gerçekleştirildi.

29.06.2012 Cuma günü saat 18.30’da düzenlenen nikah törenine; Valimiz Mustafa Taşkesen, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan ve Hasan Balcı, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, 1996 yılında kurulan Mehir Vakfının yaklaşık 30 şehirde 20 bin gencin evlenmesine vesile olduğunu belirterek evlenen çiftlerin ikisi dışında boşanma vakasının yaşanmadığına dikkati çekti.

Mehir Vakfının herhangi bir beklenti içerisinde olmadan ve ayrım gözetmeden ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme prensibi ile hareket ettiğini sözlerine ekleyen Vakıf Başkanı Köse, "Tuncelili kardeşlerimiz ne zaman bize ihtiyacı olduklarını düşünürlerse biz onların yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım’ın girişimleri ile ilk adımı atılan "Ömür Boyu Mutluluk Projesi”nin hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür eden Vali Taşkesen, evlilik hayatında bazı tatsız olayların yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirterek evlenen çiftleri, birbirlerine karşı hoşgörü ve sevgi ile davranmaları konusunda uyardı.

“Ben kızdığım zaman eşim susar, eşim kızdığı zaman ben susarım.” prensibi ile hareket edilmesinin evlilikte önemli olduğuna dikkati çeken Vali Taşkesen, evlenen çiftlere bir ömür boyu mutluluk diledi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Milletvekili Genç ve Rektör Boztuğ’un şahitliğinde Elif Sarıca ve Selman Yeşildağ’ın nikahı kıyıldı. Evlenen çifte evlilik cüzdanını veren Vali Taşkesen, nikah törenine katkılarından dolayı Heyet Başkanı Köse’ye bir plaket verdi. İmam Hatip İbrahim Halil Baysan tarafından yapılan nikah duasında davetliler, genç çiftlerin mutlu ve huzurlu bir aile hayatı sürmesi için dua etti.

Vali Taşkesen ve protokol üyelerinin evlenen 40 çifti tebrik ederek çeşitli hediyeler vermesi ile devam eden nikah töreni, pasta kesilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Nikah töreninde Tunceli Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği türkülerle davetliler halay çekerek gönüllerince eğlendi.