´´NAMAZLA DİRİLİŞ´´ ADLI KONFERANSIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK...

´´NAMAZLA DİRİLİŞ´´ ADLI KONFERANSIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK...

  NAMAZLA DİRİLİŞE VESİLE OLDULAR

Konya’da gerçekleştirilen “Namazla Diriliş” konferansında konuşmacılar, hem dünya hayatında yaşanan hadiselerden hem de kendi yaşamlarından örnekler vererek namazın önemine dikkat çekti.

Namaz Gönüllüleri Platformu, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Ensar Vakfı Konya Şubesi ve Genç Namaz Gönüllüleri Platformu´nun ortaklaşa düzenlediği, Konya Büyükşehir Belediyesi´nin destek verdiği "Namazla Diriliş" konferansı Selçuklu Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Konferansa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, STK temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader´in moderatörlüğünü yaptığı konferansa konuşmacı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Prof Dr. Kerim Buladı, Düşünce Koçu Münir Arıkan, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, Yazar Dursun Ali Taşçı ve Mehmet Şerif Niziplioğlu katıldı. Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar, yaptığı selamlama konuşmasında Ensar Vakfı olarak Konya’da önemli faaliyetler yaptıklarını dile getirirken, gerçekleştirdikleri etkinliklerle de öğrencilere sosyal ve kültürel anlamda hizmet sunduklarını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özdemir ise konuşmasında bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
13 YILDIR NAMAZI ANLATIYORLAR
Namaz Gönüllüleri Platformu’nun 13 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında namazı anlatmak için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, “Namaz Gönüllüleri Platformu’nun hareketleri 2006 yılında başladı. 2019 yılına geldik ve 13 yıldır Türkiye’nin dört bir tarafı, Balkanlar, Avrupa ve Orta Asya’daki birçok Türkiye Cumhuriyetleri gezildi. İllerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde, kasabalarımızda namaz anlatıldı. Farklı mesleklere, farklı gruplara, farklı ekollere sahip olan hocalarımız bir araya geldiler. Birlikte bir harekât başlattılar. Dinin direği olan, müminin miracı olan, Hz. Peygamber’in ‘gözümün nuru’ diye ifade buyurduğu namazı anlatmak için bu yola revan oldular. Bugün de Konya’dayız. Bugün Konya’ya sabah geldik. 16 ilçede hocalarımız okullarımızda namazı anlattılar. Bu akşam Konya’da yaptığımız 17. program. Geçtiğimiz aylar içerisinde ekim ayından başlayıp ocak ayına kadar 71 ile 298 ilçeye 904 okula gidildi ve çocuklarımıza namaz anlatıldı” dedi.
“NAMAZ HASSASİYET GEREKTİRİR”
Namaz konusunda hassas olunması gerektiğini ifade eden Düşünce Koçu Münir Arıkan, “Dünya üzerinde namaza hassasiyetli, dakik davranan Araplardır. Örnek vermek gerekirse Kuveyt’te valilik çalışanları, ezan okunur okunmaz binanın salonunda hep birlikte anında namazlarını kılıyorlar. Türkiye’de böyle bir şey mümkün gözükmüyor. Burada çalışanlar valiliğin ortasında namaz kılsa bütün basın yayın bunu haber yapar. Dubai’de perdeler yerden yapılmış. Çekildiği zaman seccade oluyor. Bankanın müdürü geliyor anında kılıyorlar. Allah namazına bu şekilde itaat edenleri ödüllendirmez mi? Cenab-ı Hak onlara verdikçe veriyor. Sen O’nun namazına önem verirsen O da seni boş bırakmaz” dedi. Münir Arıkan, ‘Gerçek cevapları bulmamızı engelleyen tek şey kendimize soramadığımız, kaçtığımız sorulardır. Aklımızdan geçmesine rağmen üstüne gidemediğimiz sorulardır. Sır burada saklıdır” diyerek dinleyicilere 51 tane soru yöneltti. Bu sorularla namaz testi yapan Arıkan dinleyicilerden evet veya hayır yanıtları alarak namaza verilen öneme dikkat çekti. Konferans sonrasında katılımcılara günün anısına hediye takdim edildi.