Mehir Vakfı Takdir Topluyor

Mehir Vakfı Takdir Topluyor

  Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, geçen yıl Van´da meydana gelen depremde hayatları alt üst olan 100 depremzede çiftin, Tunceli´de de 50 çifti evlendireceklerini açıkladı

Kurulduğu günden beri yaklaşık 9 bin 500 çifti evlendiren Mehir Vakfı, haftalık mütevelli heyet toplantısında Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı ve Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi ile Zaman Gazetesi Konya Bölge Temsilcisi Şirin Kabakçı’yı misafir etti.


İLMİ FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİYORUZ

Çok sayıda akademisyen ile mütevelli heyet üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Özdemir, vakfın kuruluş amaçları ile hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Özdemir, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen 18 - 40 yaş arası, 2 asgari ücretin altında gelire sahip olan çiftlerin nişan ve düğün organizasyonlarını yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 9 bin 500´ün üzerinde kişiye ulaştık. Bu yılki toplu düğün organizasyonlarımızla hedefimiz 10 binin üzerine çıkmaktır. Son dönemde Telafer´den de 120 çifte yönelik bir toplu düğün teklifi geldi. İnşaallah Dışişleri Bakanlığımız ve Meram Belediyemizle işbirliği yaparak bu projeyi de gerçekleştirmek istiyoruz. Vakıf olarak ayrıca ilmi faaliyetlere de önem veriyoruz" dedi.


AİLE MEFHUMU ÇOK ÖNEMLİ

Mehir Vakfı´nın hizmetlerini takdirle karşıladıklarını söyleyen Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı ve Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi ise şöyle konuştu: "Mehir Vakfı, Türkiye´de örneği pek olmayan organizasyonlara imza atmaktadır. Bunun nedeni de genellikle yardımlaşma ve dayanışma adı altında kurulan derneklerin gıda ve giyim yardımlarına ağırlık vermelerinden kaynaklanmaktadır. Evlenemeyen gençleri evlendiren bu vakfımız, çalışmalarını Türkiye geneline ve hatta uluslar arası alana yaymıştır. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Çünkü aile mefhumu çok önemli; bunun önündeki en büyük engel de maddi imkansızlıklarla evlenemeyen gençlerin yaşadığı problemler. İşte bu noktada Mehir Vakfımız çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Tebrik ediyorum."


HİZMETLERİN KONYA İLE SINIRLI OLMAMASI ÇOK SEVİNDİRİCİ

Zaman Gazetesi Konya Bölge Temsilcisi Şirin Kabakçı, vakfın çalışmaları gazeteciliğe başladığı ilk günlerden beri takip ettiğini vurgulayarak, "İstanbul´da görev yaparken bu vakıf ile ilgili Konya´dan gelen haberleri çok iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışırdık. Çünkü bu vakfın hizmetlerinin çok geniş bir kitleye duyurulması gerekiyordu. Ayrıca bu hizmetlerin Konya ile sınırlı kalmasını da istemiyorduk. Şimdi görüyorum ki Mehir Vakfımız, hizmetlerini hem yurt içine hem de yurt dışına taşımış. Tebrik bizden, takdir Allah´tan" şeklinde konuştu.