IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI

IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI

  Mehir Vakfı tarafından Irak-Telafer şehrinde yaşayan savaş mağduru soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım tırları düzenlenen törenle ilçeye uğurlandı.

Vakıf Müdürü Öner Çırak´ın vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısı konuşma metni aşağıdadır.

Değerli basın mensupları;

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor ve katılımınız için teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının Konya’mıza, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Türk Kızılay’ı, Mehir vakfı ve Genç Mehir derneği işbirliği ile başlattığımız yardım kampanyasına Konya halkımız büyük ilgi göstermiş ve bu kısa zaman zarfında iki tırdan oluşan ayni yardım malzemelerinin temininde bizlere destek vermiştir. Bundan sonra da kampanya dâhilinde toplanan malzemeler depolarımızda muhafaza edilip Türk Kızılay’ına tutanak karşılığı teslim edilerek gerekli görülen yerlere ulaştırılmaya devam edecektir.
Irak’ın ve Ortadoğu’nun en büyük ilçesi Telafer’de yaşayan Türkmen kardeşlerimizin, ülkede yaşanan iç savaş neticesinde en fazla zarar gören taraf olması bizleri derinden yaralamıştır. Geçmişimizden gelen ve bu necib millete has olan paylaşma hukukunu ve ümmet bilinci fikrinin “Birbirinizi sevmedikçe, tam olarak iman etmiş sayılmazsınız” hadisi gereği olarak, zulüm altında kalan soydaşlarımıza yardım elimizi uzatmayı üzerimize bir borç olarak görmekte ve bu minval üzere çalışmalarımıza ağırlık vermekteyiz.
Değerli basın mensupları;
Sizlerin aracılığıyla bağışçılarımıza bir kez daha yardım kampanyamızın devam ettiğini, önümüzdeki günlerde Türk Kızılay’ı öncülüğünde ikinci parti yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılacağı bilgisini vermek istiyor. Talep edilen başlıca ihtiyaç listeleri arasında Ev tekstili, giyim, ayakkabı, züccaciye, un, süt, çocuk bezi ve mamasının öncelikli olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Bu malzemelerin temininde bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ediyoruz.


Öner ÇIRAK
Vakıf Müdürü