IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI -4-

IRAK-TELAFER AYNİ YARDIM KAMPANYASI ARAÇ UĞURLAMA PROGRAMI -4-

  Mehir Vakfı tarafından dördüncü kez başlatılan kampanya dahilinde Irak-Telafer şehrinde yaşayan savaş mağduru soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere hazırlanan ve 3 tırdan oluşan yardım malzemeleri düzenlenen törenle uğurlandı.

Vakıf Müdürü Öner Çırak´ın vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısı konuşma metni aşağıdadır.

Değerli basın mensupları;

Türk kızılayı, Genç Mehir derneği ve Vakfımız işbirliği ile Irak-Telafer için başlattığımız yardım kampanyamızın dördüncü ayağını oluşturan ve toplamda 11.tıra ulaştığımız ayni yardım kampanyamızda, aynı soyun mensubu olduğumuz ve aynı dini yaşadığımız Türkmen kardeşlerimize ihtiyaçları nispetinde yardım elimizi uzatmanın onurunu yaşamaktayız.


Kendi ülkelerinde sürgün hayatı yaşamaya zorlanan soydaşlarımızın, şuanda en büyük sıkıntılarından birinin gıda ve barınma noktasındaki eksiklikler olması hasebiyle, başlattığımız kampanyaya Konya halkanın yoğun ilgisi sayesinde 11 tırdan oluşan gıda, temizlik ve hijyen malzemelerini sizlerinde şahitliğinde Türk Kızılayı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Değerli basın mensupları;

Gönderdiğimiz malzemelerin muhtevasından kısaca bahsedecek olursak105.000 tl değerinde 2 tır yumurta ve 25.000 tl değerinde 1 tır yatak tan oluşmaktadır. Gönderdiğimiz bu malzemelerin temininde bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyoruz.



Öner ÇIRAK
Vakıf müdürü