HATAY-REYHANLI´DA 90 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜN EŞYA UĞURLAMA PROGRAMI

HATAY-REYHANLI´DA 90 ÇİFTİN TOPLU DÜĞÜN EŞYA UĞURLAMA PROGRAMI

  Mehir Vakfı tarafından Hatay ili-Reyhanlı ilçesindeki ihtiyaç sahibi 90 çiftimize ulaştırılmak üzere hazırlanan 4 adet yardım tırı düzenlenen törenle ilçeye uğurlandı.

Vakıf Müdürü Öner Çırak´ın vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısı konuşma metni aşağıdadır.

Kıymetli basın mensubu arkadaşlar;

Kurulduğu günden beri, sürekli ivmesini artırmak suretiyle, her yıl yüzlerce çiftin evlenmesine katkı sağlayan vakfımızın, çok önemli bir faaliyet zincirinin yeni bir halkasını daha icra etmekte ve bu hayırlı hizmeti yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün burada öncesinde de sizlerin vasıtası ile duyurusunu yaptığımız Hatay ili Reyhanlı ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 90 çiftin düğün malzemelerini uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız.
Temel misyonu ve amacı itibariyle vakfımız, bir taraftan günümüz batı dünyasında ortaya çıkan ve hızla toplumsal çöküşlere yol açan aile çözülmelerinin ülkemizde de yaygınlaşmaması için yayınları, sosyo-kültürel etkinlikleri ve evlilik faaliyetlerine sağladığı destekle engellemeye çalışmakta, diğer taraftan da dinimizin ve toplumumuzun yardımlaşmaya yönelik yüklediği sosyal sorumluluğu yerine getirmektedir.
Vakfımızın herhangi bir beklenti içerisinde olmadan ve ayrım gözetmeden ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme prensibi ile hareket ettiğini bir kez daha belirterek göndermiş olduğumuz malzeme muhtevasından kısaca bahsedecek olursak. 78 kalem ve toplamda 7020 parçadan oluşan Mobilya, ev tekstili, züccaciye ve kıyafet malzemesi mevcuttur.

Değerli basın mensupları;
Reyhanlı kaymakamlığı, Reyhanlı belediyesi ve vakfımız işbirliği ile üç haziran Pazar günü gerçekleştireceğimiz düğün organizasyonumuza tüm Konya halkımız davetli olduğunu sizlerin aracılığı ile bir kez daha hatırlatmak ister, hazırlamış olduğumuz malzemelerin temininde bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.



Öner ÇIRAK
Vakıf Müdürü