GENEL MÜDÜRÜMÜZ AYGÜL ERDEM 2015 YILI FAALİYETLERİMİZİ DEĞERLENDİRDİ

GENEL MÜDÜRÜMÜZ AYGÜL ERDEM 2015 YILI FAALİYETLERİMİZİ DEĞERLENDİRDİ

  Konu: 2015 Yılı Faaliyetleri Hakkında

Tarih:06.01.2016

Değerli Basın Mensupları;
2015 yılı Mehir Vakfı faaliyetleri basın toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz.
Kurulduğumuz günden bugüne değin mazlumların,mağdurların ve ihtiyaç sahiplerinin sesi olduk,soluğu olduk yine olacağız inşallah.
Toplumun temel dolayısı ile mihenk taşı ailedir ve büyük tehditler altındadır.Biz faaliyetlerimizde aileye önem verdik.Bunu yaptığımız ve yapacağımız her projede görmek mümkündür.Çünkü biliyoruz ki huzurlu birey,huzurlu aileyi,huzurlu aile,huzurlu toplumu oluşturur.
Bu sebebledir ki;
2015 yılında Konya İl ve İlçelerinde 286 çiftin evlilik yapmasına katkı sağladık.
Yurtiçinde Yalova’da 25 Ankara’da 50 çiftin düğün eşyalarının ve düğün kıyafetlerinin teminini sağladık.Yurtdışında Karadağ Rojaye’de 25 çiftin toplu düğün merasimlerini gerçekleştirdik.İstanbul’da yaşayan Filististinli 50 çiftimizin düğününü yaptık.2015 yılında toplamda 411 çift evlendirdik.
Değerli Basın Mensupları;
Mehir Vakfı olarak toplumun temel yapı taşı olan ailenin kurulması kadar yaşatılmasıda önemlidir diyerek,Hadim,Halkapınar,Ahırlı,Yalıhüyük ve Bozkır ilçelerimize 1er kamyon yaklaşık 15 bin adet eşya yardımında bulunduk.Yeni eşyaların yeni heycanlar getireceği ümidiyle ilçelerimizde binlerce çiftimizin mutluluğunun artmasına vesile olduk.
Ereğli Bld. Kültür ve Sosyal İşler Müd. Sevgi Evlerine ihitiyaçları doğrultusunda 51 adet Kuran-ı Kerim gönderdik.
İlim Yayma Cemiyeti Muş Şubesi öğrencilerine ayni yardım gerçekleştirdik.
Değerli Basın Mensupları;
Bayırbucaktaki Türkmen kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmadık.Aynı soyun mensubu olduğumuz ve aynı dini yaşadığımız Türkmen kardeşlerimize 4 tır dolusu insani yardım malzemelerimizi gönderdik.
Dünya Müslümanlarının huzur ve mutluluğa erişebilmesi için devletimizin misyonu ve vizyonu ne ise vakfımızın da misyonu ve vizyonu odur.
Bu sebeble;
Vakfımız Bosna Hersekte gerçekleştirilen Evlad-ı Fatihan projesine vakfımızı temsilen belirlenen bir heyetle katılmıştır.Bu proje kapsamında Bulgaristan,Yunanistan,Karadağ,Kosova,Bosna Hersek ve Makedonyada toplu düğün projeleri imzalanmıştır.
Vakfımızın İslam alemi tarafından takdir edilip övgüyle takip edilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.Vakfımızın hiçbir şekilde siyasi be maddi beklentisi yoktur.Amacımız İslam alemine hizmet etmek,huzur ve mutluluğu arttırmaktır.
Değerli Basın Mensupları;
Vakfımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi tarafından Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları toplantısına davet edilmiş ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Mustafa ÖZDEMİR Bey tarafından temsil edilmiştir.
Yaptığımız başarılı çalışmaların takdir edilmesi bizleri daha çok çalışmaya teşvik etmektedir.İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde Türk Kızılayının düzenlemiş olduğu Büyük Kalpler Buluşuyor Ödül Töreninde ödülümüzü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almak bizlere gurur vermiştir.
Yine İstanbul’da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı üye istişare toplantısına vakfımız davet edilmiş ve belirlenen heyetle temsil edilmiştir.
Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı Ufuk Turu Proğramında Vakfımızı belirlenen heyet Ankara’da temsil etmiştir.
İstanbul’da gerçekleştirilen 2.Uluslararası Aile Şurasına Vakfımızı temsilen Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Mustafa ÖZDEMİR Bey ve Başkan Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Saffet KÖSE bey katılmıştır.
Vakfımız , Türk Anadolu Vakfı, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi ile Miraç Kandili Özel Proğramı düzenlemiştir.Proğrama Prof.Dr.Saffet KÖSE hocamız konuşmacı olarak katılmıştır.
Değerli Basın Mensupları;
Ailenin huzur ve mutluluğunu arttırmak ve devamlılığını sağlamak adına ilmi yayınlara önem verdik.
2015 yılında vakfımızın sürekli yayınlarından olan ‘’İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi’’ 24. Sayı 1.500 adet ve 25. Sayı 1.500 adet olmak üzere basımını ve dağıtımını yaptık.
Vakfımız yayınlarından 13. Olan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcımız Prof.Dr.Saffet KÖSE tarafından kaleme alınmış.’’Genetiğiyle Oynanmış Kavramlar ve Aile Medeniyetinin Sonu’’ adlı kitaptan bu yıl 20.000 adet basılmış ve dağıtımı gerçekleştirilmiştir.Toplamda 4. Baskıya ve 85.000 adete ulaşmıştır.
2016 yılı içerisinde de hali hazırda bekleyen plan ve projelerimiz olmakla birlikte ‘’insan ve insanlık’’ yararına neler yapılabilir ? Neler yapmalıyız? Heycanı ve aşkıyla çalışmaktayız çalışacağız.
Basınımızın güzide temsilcileri katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız.Her birinize ayrı ayrı kalben teşekkür ederim.Selam ve saygıyla…

AYGÜL ERDEM
MEHİR VAKFI GENEL MÜDÜRÜ