GENÇLERİ EVLENDİRME VE MEHİR VAKFI GENEL MERKEZİ

GENÇLERİ EVLENDİRME VE MEHİR VAKFI GENEL MERKEZİ

  Konu: İslam Hukuku Araştırmaları Dergisinin 18 ve 19. sayılarının Tanıtımı.

Saygıdeğer Basın Mensupları!
Kurulduğu günden beri maddi imkansızlık sebebiyle evlenme hayallerini gerçekleştiremeyen insanlarımızın medeni hayatlarına yaptığı nitelikli ayni yardımlarla katkıda bulunan vakfımız, aynı şekilde ülkemizin bilim ve kültür hayatına da, organize ettiği çeşitli konferans sempozyum ve benzeri etkinlikler yanında, bastığı onlarca kitap bülten ve dergilerle ağırlığını koymuştur.
Sizinle bugünkü beraberliğimizi vesile yaparak, vakfımızın ilim heyeti öncülüğünde ilk sayısı 10 yıl önce çıkarılan ve istikrarlı biçimde yayını devam eden ve kısa bir süre önce 18. ve 19. sayıları yayınlanan İslam Hukuku Araştırmaları Dergisini kamuoyuna tanıtmak istiyoruz.

Kıymetli Arkadaşlar!
Dergimiz ilk sayısından beri bilimsel ve akademik nitelikli ve kalite çıtasını hep yükseklerde tutan hakemli bir dergidir. Bu sebeple özellikle Akademik çevrelerde Sosyal Bilimler alanında uluslar arası tanınan ve BİLİMSEL İNDEKS ler tarafından taranan bir dergidir. Müelliflerimizin dergimizde yayınladıkları makaleler, akademik kariyer yükselmelerinde yeterli puan ve asgari şartları sağlamada önemli bir kriter olmaktadır.
Yine dergimizin keyfiyet ve ehemmiyeti belirtmek için şu ifadeyi kullanırsak kesinlikle abartı yapmış olmayız. Dergimiz kendi alanında dünyada bir elin parmaklarına bile ulaşmayacak kadar dergilerin sahip olduğu standardı haizdir.
Dergimiz bugüne kadar yılda iki sayı olarak 1000’er adet basılmış ve ücretsiz olarak başta Milli Kütüphane olmak üzere tüm İlahiyat Fakülteleri ve isteyen diğer fakülte kütüphaneleri ile alana ilgi duyan akademik çevrelere ücretsiz dağıtılmaktadır.
Kısa bir süre önce yayınlanmış 18. ve 19 sayılar da aynı şekilde ilgili yerlere gönderilmiştir. 19. sayımız, ülkemizin büyük çoğunluğunun mensup olduğu “Hanefi” mezhebinin kurucusu “İmam-ı Azam Ebû Hanife “ Özel Sayısıdır. Muhtevasındaki 19 ilmî makale ve 4 kitap tanıtımı ile bu büyük İslam alimi çeşitli yönleri ile ele alınıp tanıtılmakta, ve bazı makalelerde görüşleri değerlendirilmektedir.

Sevgili Basın Mensupları!
Vakfımız bundan sonra da, Allah’ın izni, hamiyetperver ve hayırsever insanlarımızın himaye ve destekleriyle, yeni evlenenlerimize aynî, ilim ve kültür dünyasına ilmî katkı faaliyetlerini kesintisiz sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyuna tavassutunuzla saygı ile duyurulur.18.07.2012


Prof.Dr.Hüseyin Tekin GÖKMENOĞLU
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı
Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı