Gençler Varlık Sebebimiz

Gençler Varlık Sebebimiz

  Gençleri evlendirme ve Mehir Vakfı ile basın yayın organları temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda ihtiyaç sahibi gençlerin evlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Mehir Vakfı yöneticileri ve mütevelli heyeti üyeleri ile Konya´da bulunan medya patronları ve müdürleri düzenlenen yemekli programda bir araya geldi. Mehir Vakfı Genel Merkez binasında düzenlenen programa dergi, gazete ve televizyon temsilcileri katıldı. İkram edilen yemeğin ardından konuşan Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, kuruldukları günden bu yana vakıf olarak büyüdüklerini söyleyerek, "Vakfımız ilk 1995 yılında yola koyuldu. İş adamları ve hocalarımız ile bu yola çıktık. O zamanlar da ayda 2 çift evlendirebiliyorduk. O dönemin yöneticileri sağ olsunlar hepsi bize destek verdi. Ama şimdi bize gelen toplu düğünler de 50, 100, 120 çifti evlendirebilecek kapasiteye geldik. Bunları yaparken medya da hep yanımızda yer aldı. Faaliyetlerimizi her zaman görsel ve yazılı basında layığı ile gösterdiler. Vakfımızın 3 ayağı var. Bunlardan biri hayır sever iş adamlarımızı, dini yönden bize destek olan ve yönetimde de bulunan hocalarımız ve son olarak da basın yayın organları. Bunlardan birisi eksik oldu mu diğerleri de işlerini yapamıyor" dedi.


2012 EVLENDİRME YILI OLACAK

Hedeflerinde olan projeleri de söyleyen Özdemir, "2012 yılı içerisinde çeşitli il ve ilçelerde evlendirme faaliyetlerimiz olacak. Türkiye´nin dışında Gazze´de ve Kuzey Kıbrs Türk Cumhuriyeti´nin Lefkoşa kentinde de evlendirmelerimiz olacaktı. Ama oralarda gerekli izinler alınamadığı için bu faaliyetleri gerçekleştiremedik. Gazze ile Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve diğer siyasilerin görüşmeleri var. Bu görüşmeler neticelendiğinde ve o pürüzler ortadan kalktığı zaman oradaki çiftlerimizi evlendirmek için hemen işlemlere başlayacağız. Biz zaten hazırız sadece izinlerin alınmasını bekliyoruz. Oranın dışında Van ilimizde 100 çifti 9 Haziran tarihinde, Tunceli´deki 50 çiftimizi 30 Haziran tarihinde evlendirmeyi planlıyoruz. Yine depremden yıkılan bir il olan Kütahya Simav´da da 25 ile 40 arası çiftimizi evlendirmek için çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmalar sayesinde insanların oralara ilgisini daha fazla çekmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


10 BİN ÇİFT EVLENDİRMİŞ OLACAĞIZ

Konya içinde de faaliyetleri olduğunu söyleyen Özdemir, "Cihanbeyli´de 30 çift sayısını 50 çifte çıkardık bunları da bayramdan sonra evlendirmeyi planlıyoruz. Meram Belediyemiz ile 11 çifti, Konya Çamlık Beldesi ile 10 çifti, Taşkent ile 25 çifti, Selçuklu Belediyemiz ile 50 çifti, Meram Belediyemiz ile ortaklaşa Irak Telafir bölgesindeki 120 çifti, Karatay Belediyemiz ile 50 çifti evlendirmeyi yıl içerisinde planlıyoruz. Karatay Belediyemiz ile yapacağımız evlendirmeler de bir de ilke imza atarak, evlenen çiftlerimiz şefkat evlerine yerleştirilecek ve burada 5 yıl boyunca kira ödemeden oturacaklar. Bu seneki evlendirme sayımız ile kuruluşumuzdan bu yana toplam da 10 bine yakın çifti evlendirmiş olacağız. Ama şu da bir gerçek ki artık bize Konya´dan gelen çift sayısı azaldı. Bu da bizi mutlu etti. Biz artık Konya´da evlendirecek çift bulmakta zorlanıyoruz. Maddi durumu iyileşti Konya´nın" ifadelerini kullandı.


VAKIFLAR ÜSTÜMÜZDEKİ YÜKLERİ ALIYOR

Toplantıda bulanan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar vakıfların diğer insanların yapması gereken işleri yaptığını söyleyerek, "Mehir Vakfı kurulduğu günden bu yana birçok kişiyi evlendirdi. Bizde basın camiası olarak elimizden gelen yardımı her zaman gösterdik bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bir cenazenin namazının kılınması toplum üzerinde farzdır. Eğer topluluktan birkaç kişi o cenazenin namazını kılar onu defnederse o zaman toplumun üzerindeki farz kalkmış olur. Evlilik meselesi de öyledir. Toplumdaki ihtiyaç sahibi gençleri evlendirmek, toplumdaki diğer kişilerin görevedir. Vakıflar bu işi gördüğü için toplumun üzerindeki görev de kalkmış oluyor. Bizler onlara gerekli yardımı yaparak bu görevlerimizin yerine gelmesine katkıda bulunmuş oluyoruz" diye konuştu.