GAZZE’Lİ STK YETKİLİLERİNDEN VAKFIMIZI ZİYARET

GAZZE’Lİ STK YETKİLİLERİNDEN VAKFIMIZI ZİYARET

  Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Gazze’de faaliyet gösteren Cemiyet-i Beyt-i Filistin Derneği Başkan yardımcısı Dr. Nahit HİCAZİ, dernek üyesi Dr. Halit HİCAZİ, Vakıf Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR’İ ziyaret etti. Ziyaret programına dernek yetkililerinin yanı sıra Konevi Derneği Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ramazan SÖNMEZ ve Fatih TÜREGÜN katıldılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR, Gazzeyi Konya’dan ve Türkiye’den ayrı görmediklerini söyledi.

Konuk Başkan Dr.Nahit HİCAZİ, iki ülke halklarının kardeşlik duygusunun en üst seviyelere çıkması için başta Konya olmak üzere, Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin Gazze’de aktif faaliyetler yürütmelerini arzu ettiklerini ifade etti. Yapılacak bu faaliyetlerin Türk ve Gazze halkları arasındaki kardeşliği pekiştireceğine olan inancını ve duygularını ifade eden Hicazi, Mehir Vakfı ile Gazze’de yapılacak olan 250 çiftin düğün programının da bir an önce gerçekleşmesini arzu ettiklerini söyledi. Türk halkının ve hükümetinin Gazze’ye yaptığı yardımlardan ve yanlarında yer almalarından dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda Vakıf Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR, Türk KIZILAY’ı, TİKA ve Dış İşleri Bakanlığı nezdinde Gazze de yapılacak 250 çiftin toplu düğün programı izin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vakıf yönetici ve üyelerinin en kısa zamanda Gazzeli nişanlı çiftlerle bir araya gelme arzu ve isteklerini dernek yetkililerine ileten Vakıf Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR Vakfa destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.