GAZZE TOPLU DÜĞÜN VE NİKAN TÖRENİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

KONU:Filistin-Gazzeli 50 çiftin toplu düğün ve nikah töreni hk.
12.11.2015
Değerli basın mensupları;
Kuruluşundan itibaren günümüze kadar 19 yılı aşkın sürdürdüğü aile temelli hizmetleriyle tanıdığımız Mehir Vakfı’nın toplu düğün faaliyetlerinden yeni bir tanesini duyurmak üzere bugün siz değerli basın mensuplarıyla yeniden bir araya gelmiş bulunmaktayız.Teşriflerinizden dolayı hepinize hoşgeldiniz diyor ve vakfımız adına şükranlarımızı sunuyorum.
Türk milletini asırlar boyunca bağımsız bir topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurum aile olmuştur.Anne,baba ve çacuklarından oluşan ve kutsal bir kurum olan aile, bu bakımdan çok büyük önem arz etmektedir.Bu yüzden bu kurumun sağlam temeller ve köklü değerler üzerine kurulması gerekmektedir.Aile öncelikle hukuksal bir birlikteliktir.Bu birlikteliğin aynı zamanda ahlaki,sosyal ve dini boyutları vardır.Bu bağlamda Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak Türk aile yapısına önem vermekle beraber din,dil,ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm gençlerimize hizmet etmekteyiz.
Değerli basın mensupları;
Vakfımız ve Filistin Alimler Birliği işbirliği ile 50 Gazzeli çiftimizin toplu düğün merasimlerini Aralık ayında İstanbul’da gerçekleştireceğiz.Hayırseverlerimizin bu organizasyondan haberdar olup imkanları dahilinde bizi desteklemelerini ümit ediyor ve buna vesile olan siz değerli basın mensublarına teşekkür ediyoruz.
Yüce Rabbimiz Nur suresi 32.Ayette şöyle buyuruyor ; ‘‘Sizden bekarları,köleleriniz ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin.eğer onlar fakir iseler Allah onları fazlı kereminden zenginletir.Allah herşeye gücü yeten ve herşeyi bilendir.’’Bu ayeti sosyal hayatında uygulamak isteyenler için Mehir Vakfı bir köprüdür.Sizleri bu hayır köprüsünden geçmeye davet ediyoruz.
Toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi gençlerimizin mutlu bir yuva kurmasına vesile olacaktır.güçlü aile,güçlü toplum ve güçlü Türkiye için herkesi bu kutsal görevde yardıma ve hizmet etmeye davet ediyoruz.
Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.

Aygül ERDEM
Mehir Vakfı Genel Müdürü