FİLİSTİN-GAZZE YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA 2.SEVKİYAT 4 TIRIMIZI UĞURLADIK

FİLİSTİN-GAZZE YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA 2.SEVKİYAT 4 TIRIMIZI UĞURLADIK

  Konu: Filistin-Gazze Yardım Kampanyası Hk.
Tarih:07.09.2016

Değerli basın mensupları,
Ülkeleri ülke yapan toplumlar, toplumları toplum yapan ise bünyesinde yaşayan insanlardır. Her ülke yönetimi, vatandaşlarının daha yüksek hayat standardında yaşamasını sağlamak için çaba sarf eder. Diğer bir deyişle aslolan insandır. İnsanların birbirine bakışını ve görünmez kurallarını düzenleyen ise hiç kuşkusuz inancındaki samimiyetidir. Türkiye son 10 yıldır bu noktada rüştünü tüm Müslüman alemine defalarca ispatlamış bir ülkedir. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi olmak üzere iş başında bulunan hükümetimiz bir yandan darbe girişimleriyle, bir yandan terör örgütleriyle mücadeleye bir yandan da mazlum Müslümanların yardımına koşmaya çalışırken bizim Mehir vakfı olarak buna seyirci kalmamız kuruluş amacımıza ve inancımıza uygun düşmezdi. Bizler de bu duygu ve düşüncelerle hayırsever Türk milletinin kapısını çalıp mazlumlara el uzatmaları için vesile olmaya çalıştığımızı gece gündüz anlatmaya çalıştık ve evvel Allah’ın (CC) Tevfik’i sonra hayırseverlerin cömertlikleri sayesinde Türkiye-İsrail arası yapılan anlaşma çerçevesinde insani yardım koridorundan gönderilmek üzere Başbakanlık ve Türk Kızılay’ı organizasyonu ile ilki Ramazan Bayramı öncesi gönderilen yardım gemisinin ardından ikincisine ciddi bir katkı sağlamayı başardık. Bu gemi de inşallah mübarek Kurban Bayramı öncesi gönderilecektir. Filistinli kardeşlerimize toplamda 6 tırda 2.969.016,33 TL, 39937 adet ürün yardımının gönderilmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşıyor ve sizlerle de bu mutluluğu paylaşmak istiyoruz.
Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan bu yardım gemisinde Mehir Vakfı olarak; ev tekstili, giyim, zücaciye, başta olmak üzere muhtelif ürünlerden oluşan 6 tır dolusu yardımla yer alarak Filistin-Gazze’deki yardıma muhtaç olan kardeşlerimizin ve evlenecek olan çiftlerin ihtiyaçlarını karşılayarak mübarek Kurban Bayramı’na daha sevinçli girmelerine vesile olmayı amaçladık. Burada maksat hem mazlumun yanında olmak hem de Müslümanların sahipsiz olmadığını tüm dünyaya göstermektir. Milletimizin yapmış olduğu bu yardımlar, ortak inancı paylaştığımız kardeşlerimizle aramızdaki kardeşlik bağını daha da güçlendirecek ve onlara sahip çıkan bir Türkiye olduğunu bilmelerinin vereceği umut ışığına her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğu bir dönemde bunu gerçekleştirmek ayrıca arz edecektir.
1996 yılında kurulmuş olan temel felsefesi maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen gençlere destek olmak olan Mehir Vakfı, 20 yıllık süre içinde ortaya koyduğu gayret sayesinde ciddi başarılara imza atmış, Peygamber efendimizin (SAV) “hayırda yarışmak” tavsiyesini hayata geçirmiş ve sayısız yurtiçi ve yurtdışı proje yanında uluslararası 41. Büyük projesini gerçekleştirme aşamasına gelmiştir. Burada en büyük övgüye layık olan bizlere bu haberi vermenin gururunu yaşatan yardımsever milletimizdir. Allah hepsinden ve hepimizden razı olsun inşallah. Yardım çalışmalarımız artarak devam edecektir.
Hedefimiz yeryüzünden maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen tek bir Müslüman genç ve tek bir mazlum Müslüman kalmayıncaya kadar çalışmak ve hayırseverlerin kapısını çalmaya devam etmektir.
Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Aygül Erdem
Mehir Vakfı Genel Müdürü