Derebucak Basın Açıklaması

Derebucak Basın Açıklaması

  Çok Saygıdeğer Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler,
Kuruluşundan itibaren günümüze kadar 16 yılı aşkın sürdürdüğü aile temelli hizmetleriyle tanıdığınız Mehir Vakfının toplu düğün faaliyetlerinden yeni bir tanesini duyurmak üzere, bugün siz değerli basın mensuplarıyla yeniden bir araya gelmiş bulunmaktayız. Teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz diyor, vakfımız adına hepinize teşekkür ediyorum.

Temel misyonu ve amacı itibarıyla vakfımız, bir taraftan günümüz Batı dünyasında ortaya çıkan ve hızla toplumsal çöküşlere yol açan aile çözülmelerinin ülkemizde de yaygınlaşmasını engellemeye çalışırken diğer taraftan da dinimizin ve toplumumuzun evlendirmeye yönelik yüklediği sosyal sorumluluğu yerine getirmektedir. Bu çerçevede malumunuz olduğu üzere vakfımız, bir taraftan yayınları ve sosyo-kültürel etkinlikleriyle, diğer taraftan da evlilik faaliyetlerine sağladığı destekle ön plana çıkmaktadır. Temel prensibimiz, hangi çevreden ve gelenekten gelirse gelsin evlenmek isteyen fakat maddi imkansızlıkları nedeniyle evlenemeyen gençlere yönelik tüm evlilik taleplerini dikkate almaktır. Taleplerin toplu ya da bireysel oluşu, eş sayılarının büyük ya da küçük oluşu bizim için fark etmemektedir. Bir örnek olması hasebiyle 23 haziranda gerçekleştirdiğimiz 4. Ilgın toplu düğünümüzdeki eş sayısı 14; 28 haziranda gerçekleştirdiğimiz Van toplu düğünümüzdeki eş sayısı 100; 29 haziranda gerçekleştirdiğimiz Tunceli toplu düğünümüzdeki eş sayısı, 40; bugün ilanını yapmak üzere toplandığımız Derebucak-Çamlık düğününde evlenecek eşlerin sayısı ise, 5’tir. Sırası gelmişken bu noktada geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Van ve Tunceli toplu düğünlerimizin çok başarılı geçtiğini; kardeşlik ve ülke bütünlüğü adına önemli katkılar sağladığını sizlerle paylaşmak isterim. Ayrıca her iki ilin Konya halkına olan muhabbet ve minnettarlıklarını, teşekkür ve selamlarını iletmek isterim.

Değerli basın mensupları,
16 Temmuz Pazartesi günü Çamlık Şerafettin Sezek Parkında saat 16.00’da başlayacak olan düğünümüzü, Derebucak Kaymakamlığı ve Çamlık Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Beraberlik ve desteklerinden ötürü Kaymakamımız sayın Oktay Ateş Bey’e ve Belediye başkanımız sayın Ali Özdemir Bey’e teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle burada, kuruluşundan beri vakfımızı maddi-manevi katkılarıyla destekleyen resmi ve gayri resmi tüm kurum, kuruluş ve gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Evlenecek 5 çiftimize ve yakınlarına hediye etmek üzere aracımıza yüklediğimiz malzeme, 85 farklı kalemde 500’ü aşkın parçadan oluşmaktadır.

Derebucak Kaymakamlığı ve Çamlık Belediyesi ortak proje çerçevesinde gerçekleştireceğimiz düğünümüze, başta Konya valimiz olmak üzere, büyük şehir ve ilçe belediyesi başkanlarımızı, kaymakamlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi ve tüm halkımızı davet ediyoruz. Teşrifleri, bizleri onurlandıracaktır.

Tekrar hoş geldiniz diyor ve Çamlık toplu nikah töreni için hazırladığımız eşyalarla yüklü aracımızı iyi dilek ve dualarımızla yolculuğuna çıkarıyoruz. Bizi izlemeye devam ettiğiniz ve hizmetlerimize katkıda bulunduğunuz için vakfımız adına hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, daha nice beraberliklere…

Prof. Dr. Abdülkerim BAHADIR
Mehir Vakfı Genel Sekreteri