BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 1. YARDIM TIRIMIZI GÖNDERDİK

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 1. YARDIM TIRIMIZI GÖNDERDİK

  Konu: Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Aracı Uğurlama Proğramı Hakkında
02.12.2015
Değerli Basın Mensupları;
Öncelikle hoşgeldiniz,katılımınız için teşekkür ediyoruz.Türk Kızılayı ve Mehir Vakfı işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için başlattığımız yardım kampanyamızın ilk ayağı olan tırımızı birlikte uğurlamanın onurunu yaşıyoruz.
Millet olarak tarih boyunca mazlumun yanında zalimin karşısında olduk. Unutmayalım ki Osmanlı´yı Cihan İmparatoru yapan zalime karşı duruşuydu.Geçmişimizden gelen ve bu necip millete has olan paylaşma hukukunu ve ümmet bilinci fikrinin ´´Birbirinizi sevmedikçe tam iman etmiş sayılmazsınız.İman etmedikçede Cennete giremezsiniz.´´ Hadis´i gereği olarak,zulüm altında kalan soydaşlarımıza yardım etmeyi bir borç olarak görmekte ve bu minval üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Sözde terörle mücadele etme bahanesiyle Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize saldırılar düzenleyerek bin yıldır bu toprakların sahibi olan Türkmenleri ve masum insanları katleden Esad rejimini ve onun destekçileri olan İran ve Rusya´yı şiddetle kınıyoruz.Dün hava sahamızı tehdit eden Rusya bugün haklı olma yarışına girdi.Dün Dünya´ya güya kafa tuttuğunu sanan İran bugün zulmedenler safına geçti.
Değerli Basın Mensupları;
Bayırbucakta Türkmen kardeşlerimize yapılan zulme karşı duruşumuz ile Konya veya Türkiyenin herhangi bir noktasında yapılan zulme karşı duruşumuz aynıdır.Tepkimiz her şekilde açık ve nettir.özellikle şunu vurgulamak istiyorum;yardımlarımız devam edecektir ama esas olan bu yardımlardan ziyade zalimin zulmune dur demektir.Bu görevi geçmişte olduğu gibi Rabbim yine bize nasip etmiştir ve edecektir.
Yardımımızın ilk ayağı olan tırımızda 26 ton un bulunmaktadır.Bizlere bu malzemelerin temininde yardımcı olan tüm halkımıza,hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür eder devamı noktasında da desteklerinin daimi olmasını dileriz.Ayrıca proje ortağımız olan Türk Kızılayına da bizlere verdiği desteklerden dolayı birkez daha teşekkür ediyoruz.
Katılımlarınızdan dolayı siz değerli basın mensuplarına teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Aygül ERDEM Mehir Vakfı Genel Müdürü