Başkan Hançerli Mehir Vakfını Ziyaret Etti

Başkan Hançerli Mehir Vakfını Ziyaret Etti

  Kurulduğu günden beri yaklaşık 16 yıldır hizmet veren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfının her hafta düzenlediği mütevelli heyet toplantısına Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, KOTİAD Başkanı Kemal İnal, vakıf yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda Mehir Vakfının kuruluş amaçları ile hizmetleri hakkında bilgi veren Vakıf Başkanı Mustafa Özdemir, 1996 yılında bir grup iş adamı ve akademisyen tarafından iki amaç üzerine kurulduğunu dile getirerek özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen 18 - 40 yaş arası, 2 asgari ücretin altında gelire sahip olan çiftlerin nişan ve düğün organizasyonlarını yaptıklarını dile getirdi. 66 kişiden oluşan vakfın Konya’nın 31 ilçesi, Türkiye geneli ve yurt dışında bireysel ve özellikle toplu düğünler organize ettiklerini belirten Özdemir, vakıf olarak ilmi çalışmalara da önem verdilerini söyledi.

9 Haziran Cumartesi günü Van’da düzenlenecek 100 çiftin toplu düğün törenine toplantıya katılan misafirlerini ve tüm Konya’lıları davet etti. Hizmet ağlarını büyüterek ve genişleterek yürümeye devam ettiklerini vurgulayan Mustafa Özdemir, Konya belediyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ardından söz alan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman Türkiye çapında 26 kalkınma ajansının olduğunu söyleyerek Konya ve Karaman bölgesine hitap eden Mevlana Kalkınma Ajansının yapılanma içerisinde olduğunu belirtti. Neslin korunmasının önemine değinen Akman, ailenin toplumun temeli olduğunu ve Mehir Vakfının bu konuda ciddi bir sorumluluğu yerine getirdiğine dikkat çekti. MEVKA olarak bir takım sosyal projeleri desteklediklerini belirten Dr. Ahmet Akman, Mehir Vakfı ile dayanışma içerisinde olarak ellerinden geleni yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında özellikle belediye olarak önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mehir Vakfı ile de ortaklaşa bir program düzenlemenin kendilerini mutlu edeceğini vurgulayan Hançerli, yerel yönetimler olarak sivil toplum kuruluşlarının istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizdi. Hz. Mevlana’nın diyarına hizmet etmenin kendilerini onurlandırdığını dile getiren Başkan Hançerli, göreve geldikleri günden bu güne dek Karatay’da yaklaşık 45 Milyon TL lik bir kamulaştırma harcaması yaptıklarını ifade etti. Mehir vakfının çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getiren Hançerli, çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantıda son olarak söz alan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ise konuşmasında Mehir vakfının içerisinde gayretli vakıf hizmetlerine sahip çıkan ve fedakarlık yapan insanların olduğunu ifade ederek Mehir vakfının toplumun en önemli problemlerinden birisine çare olmaya çalıştığını vurguladı. Mehir Vakfının çalışmalarını tebrik eden Prof. Dr. Bahattin Adam; “İnşaallah sağlam aile ve sağlam toplum ülkemizin özellikle uluslararası müzakerelerde yerini daha güçlü alması açısından da önemli” dedi.