Başbakan’dan Mehir Vakfı’na  Anlamlı Ödül

Başbakan’dan Mehir Vakfı’na Anlamlı Ödül

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay’ının 144. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda 2011 yılında Suriye sığınmacıları,Gazze’li yetimler, Simav depremzedeleri ve Van’a önemli yardımlarda bulunan Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa ÖZDEMİR’e altın madalya verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında Kızılay´ın Kütahya-Simav,Van, Somali, Libya, Pakistan ve Suriye yardım operasyonlarına üst düzey bağış ve katkıda bulunanlara altın madalya verdi.

Türk Kızılayı’nın 144. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar programına Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa ÖZDEMİR,Mehir Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Mustafa FİL,Sur yapı A.Ş.Yönetim kurulu başkanı Altan ELMAS,CocaCola kurumsal iletişim direktörü Ebru Bakkaloğlu TÜZECAN,İETT işletmeleri genel müdürü DR.Hayri BARAÇLI,tüm eczacı kooperatifleri birliği yönetim kurulu başkanı Abdullah ÖZYİĞİT ,iş, sanat,siyaset ve sivil toplum dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Dünyanın yüzden fazla ülkesine ziyarette bulunduğunu anlatan Erdoğan, yurt dışına yaptığı ziyaretlerde Türkiye adına kendilerini gururlandıran ve umutlandıran çok sayıda tabloyla karşılaştığını ifade etti. Kimi zaman başarılı bir Türk öğrenciyi, kimi zaman başarılı bir Türk işadamını ve onların başarılı yatırımlarını, Türk tüccarları görerek gururlandıklarını ifade eden Erdoğan, kimi zaman da tarihi eserleri, ecdad yadigarlarını, camileri, çeşmeleri, köprüleri, kervansarayları yani kendi tarihini ve özünü görerek gururlandığını belirtti.

Selçuklu Devleti´nin de, Osmanlı Devleti´nin de, bugün 3 kıta üzerinde zulümle, baskıyla, asimilasyonla, sömürüyle asla anılmadığını, tam tersine, hoşgörüsüyle, eşitliğiyle, adaletiyle, inşa ettiği değerleriyle anıldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Dün olduğu gibi, bugün de, hiçbir ülkeye, hiçbir halka biz çıkar gözlüğüyle, rant gözlüğüyle bakmıyoruz. Tam tersine, tarih boyunca olduğu gibi, ecdadımızdan devraldığımız mirasın bir gereği olarak, bütün ülke ve halklara biz gönül gözüyle bakıyoruz. İşte Kızılay, Türkiye´nin, aziz milletimizin, dünyaya bakışının, insana, cana bakışının en somut sembolüdür."

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN BAŞKAN ÖZDEMİR’E MADALYA

Konuşmanın ardından, 2011 yılında Kızılay´ın Van,Kütahya-Simav Somali, Libya,Suriye ve Pakistan yardım operasyonlarına üst düzey bağış ve katkıda bulunanlara Başbakan Erdoğan madalyalarını verdi. Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa ÖZDEMİR’in 2011 yılında Konya’dan Gazze’liler,Suriye sığınmacıları,Kütahya-Simav ve Van’a yapılan önemli yardımlar nedeniyle Başbakan Erdoğan’dan madalya aldığı programda; Avrupa Birliği Delegasyonu´ndan Büyükelçi Yardımcısı Tibor Varadi, Türkiye Tekstil Sanayici İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Halit Narin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dilek Sabancı, Hülya Avşar ve Acun Ilıcalı´nın da yer aldığı 170 bağışçıya madalyaları verildi.

MEHİR VAKFI YARDIMLARDA HER ZAMAN ÖNCÜDÜR

Ödülü, sevgi ve merhamet olan,Vakfımıza maddi ve manevi desteklerini onyedi yıldır esirgemeyen hayırsever kişi,kurum ve kuruluşlar adına aldığını belirten Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa ÖZDEMİR,yurtiçi ve yurtdışında yaşanan deprem, sel, açlık gibi birtakım olağanüstü durumlarda yardıma uzanan ilk elin her zaman Mehir Vakfı ve Konya vakıfları olduğunu söyledi. Konya’nın yardımlardaki bu öncü rolünün devam ettiğini belirten BaşkanÖZDEMİR, yardımların ulaşmasında aracılık eden ve büyük fedakarlıklar yapan Türk Kızılayı’na da teşekkür etti.

Başkan ÖZDEMİR, önümüzdeki günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak Cumhuriyeti, Fas Krallığında ve İlimizde evlendirilecek olan 500 çifte yakın insanımızın ihtiyaçları ile ilgili kampanyamıza tüm hayırsever halkımızın en güçlü desteği vermeye davet etti.Bu çalışmamızın kamuoyuna duyurulması noktasında yardımlarınızı bekler,çalışmalarınızda başarılar dilerim.